Арт Галерия Ларго представя сборна изложба – живопис, скулптура и керамика
31 януари – 22 февруари 2012 г.

Откриване – вторник, 31 януари 2012 г., 18.00 часа
Във вторник, 31 януари, от 18.00 ч. се открива първата за 2012-та година, петдесет и шеста поред изложба в Арт Галерия “Ларго”. Петнадесет пловдивски художници ще ни разкажат своите “Истории под тепетата”. Варненци ще се срещнат както с познатите автори на галерия “Ларго” Александър Димитров, Ангел Герджиков, Валери Ценов, Васил Генчев, Евгений Петров, Илия Желев, Нели Ценова, Николай Няголов, Юлий Шумарев, така и с нови за галерията автори като скулпторите Димитър Чонов и Спас Киричев, керамичката Маргарита Иванова, живописците Мария и Валери Върбанови и Румен Манолов.
Всички автори са членове на групата на пловдивските художници. Ценителите ще се насладят на изключително разнообразие както в темите и сюжетите, така и в стила на художниците. От фотореализма, през декоративната естетика до абстрактната живопис – многоликата пловдивска група ще достави радост на възможно най-широк кръг от хора.
……………
Третата семейна двойка в тази изложба са пазарджиклиите Спас Киричев и Маргарита Иванова – едни познати за варненци имена. Спас се представя с три скулптурни композиции – сурови, енергични, метафорични. Съпругата му напротив – показва четири керамични женски образа – нежни, крехки и изящни. Двамата автори от дълги години са членове на Дружеството на пловдивските художници и редовно се представят в елитната галерия “Възраждане”, но през последните години за радост на варненци все по-често гостуват и в изложбените салони в морската столица.
………….
Нели Вълчева, галерист