На 9 декември 2014 година бе открита поредната годишна изложба на Дружеството на пловдивските художници. 135 картини на 78 художника са  подредени в двете зали на галерията на ул. „Гладстон“ 32. Годишната изложба бе посетена от огромно множество  приятели и ценители на изобразителното изкуство. Изключително класова, изложбата съдържа творби от всеки вид изкуство. Галерията събра както видни имена от пловдивската културна общественост, така и новоизгряващи таланти в сферата. Не за пръв път Дружеството на Пловдивските художници представя на Пловдив от своята артистична палитра творци, акумулирали таланта и желанието си за развитие. В изложбата участват и художниците от гр. Пазарджик Маргарита Иванова и Спас Киричев, които са членове на Дружеството на пловдивските художници.

Изложбата е една изключително пъстра палитра от багри и стилове, с много настроение и енергия и създава великолепно коледно настроение. А всеки един от художниците е направил своеобразна равносметка за живота и е отправил своето послание към света. „Нека се огледаме в красотата и пъстротата на духовното, което на всички ни е нужно в този момент. Да смирим егото си, да се обърнем към сърцата си и отново на преден план да излязат истинските стойности, които напоследък са доста объркани от трудностите, съпътстващи живота ни“, каза председателят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева.

Изложбата представя многопластовата изразителност и сетивност на участниците в областа на живописта, графиката, скулптурата, приложните изкуства.

Маргарита Иванова представи на изложбата своята творба „Слънчогледи“ в раздела на приложните изкуства.

 

Творби от годишната изложба  20141216-0002  20141216-0004