Маргарита Иванова участва в Шестата конкурсна изложба „Национални награди Алианц България 2010“ за живопис, скулптура и графика, която  се откри на 10 юни от 18 часа в Художествената галерия в Стара Загора.

Известният художник и председател на Представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора Валентин Дончевски е награден за своята творба „Комуникации 3” в раздел „Живопис” в Шестата конкурсна изложба „Национални награди Алианц България 2010”.

Награда в категория „Скулптура” се присъжда на Огнян Читаков за „Колона”, а награда в категория „Графика” няма присъдена, защото има само един автор-участник. Днес организаторите от Алианц България представиха на пресконференция пред медиите в Художествената галерия подготвената изложба и наградените двама автори.

С номинации за участие в заключителната Национална изложба-конкурс са отличени: Станимир Видев, Георги Щърбев, Румен Жеков, Здравка Василева и Георги Златев в раздел „Живопис” и Цвятко Сиромашки, Стоян Заваринов, Иван Тотев и Спас Киричев в раздел „Скулптура”.

Съгласно регламента в изложбата в Стара Загора участват художници от Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Казанлък, Димитровград и Асеновград. Номинираните и наградените са определени от жури с председател проф.Валентин Старчев, което разгледа общо 168 творби на 80 български художници от различни поколения. В експозицията, която ще се открие днес влизат 72 произведения от 45 автори. Изложбата ще може да бъде разгледана до 30 юни. Това е Шестата и последна регионална изложба, преди откриването на Националната изложба-конкурс „Национални награди Алианц България 2010” за живопис, скулптура и графика, която ще бъде открита в София в Галерията на СБХ на ул.”Шипка” 6 на 11 ноември. На нея ще бъдат връчени големите награди на Алианц България за живопис, склуптура и графика.