Отново сме сред неповторимата природата на Родопа планина – стаила в пазвата си човешката мъка, терзания и величие от хилядолетия.      Посрещат ни усмихнатите лица на добронамерените местни хора. Те приемат с интерес присъствието на групата творци от град Пазарджик.

    Осъществява се отдавна замислена идея на художници и писатели за провеждане на съвместна  експедиция под надслов „Небесните знаци на Родопа“, с дестинация Брацигово- Пещера-Батак-Равногор – за периода 19-22 юни.
Спонсорирането е на община Пазарджик, със съдействието на кмета г-н Тодор Попов. Участници в това начинаие са творците от дружествата на художниците: Александра Кисовска, Илия Тончев, Константин Анастасов, Маргарита Иванова, Снежана Генева и Стоян Димитров и на писателите: Иван Върбанов, Иван Йотов, Иван Шопов, Катерина Георгиева, Спас Мантаров и Тодор Каракашев. Всички те се докосват и разгадават със слово и цвят тайнствената природа.
Активна е ролята и на художественият фотограф Величка Тодорова с репортажния си снимков материал.
През месец септември експедицията ще се финализира с литературна вечер, живописна и фото изложба. За благодарност всеки художник ще дари една от своите представени картини на община Пазарджик.
Участниците от двете дружества са убедени, че и занапред ще има подобни ползотворни творчески контакти. /публикация в Pa media Пазарджик/