На 18 ноември трима автора откриват съвместна изложба в салона на Дружество на художниците Бургас на ул. „Александровска“ 22. Художниците Маргарита Иванова, Румен Андреев и Спас Киричев събират част от своите творения на едно място за да ги покажат на почитателите на изобразителното изкуство в град Бургас. Изложбата е под надслов „Три по двадесет“ и това подсказва, че всеки представя по двадесет произведения. В изложбения салон ще могат да се видят творби от областта на керамиката, живописта и скулптурата.

Всеки един от тях твори в определена област на изкуството. Маргарита Иванова работи в областта на кавалетната керамика, монументална и малка пластика. През 1990 г. завършва Национална художествена академия – гр. София, специалност „Приложно изкуство – керамика“. Член на Съюза на българските художници. Член на международна творческа организация Creative-Kreis-International-world wide artist. Получава награда за пластика на Община Пазарджик – 2003 г. Награда „Георги Машев“ на Дружеството на пазардишките художници – 2012 г. Има над 15 монументални обекта. Активно участва в международни и национални симпозиуми и изложби. Живее и работи в град Пазарджик.

Румен Андреев е завършил фотография в Средно Специално Училище по Полиграфия и Фотография „Юлиус Фучик“, София. Известно време работи като фотограф. Но това не го удовлетворява и продължава да търси други изяви.

Експериментира в областта на керамиката и създава не малко авторски пластики и пана. В последните години основно се занимава с живопис. Из под четката му излизат платна с натюрморти, пейзажи и абстрактни композиции.

Спас Киричев работи в областта на монументалното изкуство. Има над 30 монументални обекта в цялата страна. Той завършва Националната Художествена Академия в гр. София, специалност „Скулптура“ при проф. Борис Гондов през 1988 година. Член е на СБХ. Получава награда за скулптура в ОХИ „Благоевград“. Награда на Община Пазарджик 2001 г. Участва в изложба в гр. Бургведел – Германия. Активно участва в международни и национални симпозиуми и изложби.

Ценителите на изящни изкуства ще могат да се насладят на изящни керамични пана, абстрактни живописни платна и елегантни малки пластики. Независимо, че изложбата е събрала произведения с различни техники, тя въздейства цялостно. Темите и композициите създават усещане за единство и взаимовръзка между творбите.